Vaak gestelde vragen (FAQ)

First Steps

 • 1. Over stylefruits.nl

  • Wat is stylefruits.nl?

   stylefruits.nl is een nieuwe modewebsite. Stylefruits.nl onderscheidt zich op de volgende bijzondere manieren:

   • een shops-overkoepelende keuze aan modeartikelen
   • de mogelijkheid om deze modeartikelen vrij te combineren tot eigen outfits
   • een enorm breed scala van outfits, sorteerbaar op basis van prijs en thema’s.
  • Welke voordelen biedt de registratie mij?

   Als geregistreerde gebruikster kun je de door jou samengestelde outfits opslaan, aan je vriendinnen presenteren en door andere gebruiksters laten beoordelen. Je kunt nieuwe vriendinnen maken en met hen van gedachten wisselen over de nieuwste modetrends.
   Registreren

  • Is stylefruits.nl gratis?

   De activiteiten van stylefruits.nl zijn voor de gebruikers gratis!

  Naar boven

 • 2. Outfits en artikelen zoeken

  • Hoe vind ik outfits en artikelen die voor mij interessant zijn?

   Er zijn diverse mogelijkheden om bij stylefruits outfits en artikelen te vinden en te filteren/sorteren.
   Bij de menupunten Outfits en Artikelen kun je koppelingen selecteren op basis van thema, categorie, kleur, merk of prijs.
   In het vervolgkeuzemenu kun je de outfits en artikelen sorteren op basis van "actualiteit", "populariteit" en "in prijs oplopend" of "in prijs afnemend".

  • Wat houdt "actualiteit" en "populariteit" in?

   De populairste outfits en artikelen zijn diegenen die het vaakst door andere gebruiksters bekeken en beoordeeld zijn. De meest actuele outfits zijn de outfits die het meest recent samengesteld zijn. De meest actuele artikelen zijn pas sinds kort aanwezig op stylefruits.nl.

   Een verdere mogelijkheid is het zoekveld rechtsboven. Hier kun je zoekopdracht invoeren die de gezochte outfit of het gezochte artikel het beste beschrijft. Je zoekopdracht kan zowel een kledingstuk, een merk of kleur zijn (bijv. "blauwe jeans").

  Naar boven

 • 3. Mode combineren

  • Hoe kan ik mode combineren en nieuwe outfits creëren?

   Onder de optie "OUTFIT CREEREN vind je onze Outfit-Designer.

   De Outfit-Designer bestaat uit twee gedeelten. Aan de rechterzijde vind je het keuzeveld voor alle artikelen. Het filter onder de hoofdcategorieën maakt het je mogelijk de zoekopdracht in te perken op basis van subcategorie, kleur, merk en prijs. Afhankelijk van je selectie worden vervolgens in het voorbeeldvenster de betreffende artikelen weergegeven. Om een van deze artikelen groter te laten weergeven, hoef je er alleen maar op te klikken.

   Het outfitpodium aan de linkerzijde van het beeldscherm is het tweede gedeelte van de Outfit-Designer. Om een outfit samen te stellen, selecteer je een artikel aan de rechterzijde en dit kun je met drag&drop (linker muisknop ingedrukt houden) naar links naar het podium slepen. Klik je op een van de artikelen, dan verschijnt ook een knop "Toevoegen" die het artikel op het outfitpodium plaatst.

   Nadat je een artikel aan het podium toegevoegd hebt, kun je dit ook vergroten of verkleinen. Klik hiervoor op het artikel en houd de muis op een van de vier vierkanten ingeklikt en trek dit naar buiten of naar binnen.

   Om een artikel te wissen, sleept u het met de muis naar de prullenbak.

  • Hoe kan ik een door mij gecreëerde outfit opslaan?

   Om je outfit op te slaan, moet je je eerst inschrijven bij stylefruits.nl. Zodra je outfit klaar is, selecteer je linksonder in de Outfit-Designer "Opslaan". Voer nu aan de rechterzijde je gebruikersnaam en wachtwoord in.

   Om de outfit op te slaan, leg je nu een naam, een korte beschrijving, de categorie en toepasselijke trefwoorden voor de outfit vast.

  • Hoe vind ik een door mij gecreëerde outfit weer terug?

   Om een door jou opgeslagen outfit terug te vinden, selecteer je boven in de navigatie het punt "Mijn stijl" en meld je je aan. Onder het punt "Mijn outfits" vind je alle outfits die door jou gecreëerd zijn.

  Naar boven

 • 4. Mijn Stijl

  4.1 Registreren en aanmelden

  • Hoe kan ik mijn eigen profiel bij stylefruits.nl aanmaken?

   Selecteer rechtsboven het punt "Registreren" en voer je gegevens in. Na verzending van je gegevens ontvang je van ons een e-mail met een bevestigingskoppeling. Pas na het aanklikken van deze koppeling kun je registratie volledig afgerond worden.

  • Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen. Wat moet ik doen?

   Na afronding van je registratie ontvang je van ons per omgaande een e-mail met een bevestigingskoppeling. Controleer om te beginnen het spamfilter in je e-mailprogramma, wanneer je deze mail niet hebt ontvangen. Mocht je geen bevestigingsmail van ons ontvangen hebben, dan kun je contact opnemen met .

  • Mijn bevestigingskoppeling doet het niet. Wat moet ik doen?

   In sommige gevallen wordt de bevestigingskoppeling in het e-mailprogramma aan het einde van de regel automatisch afgebroken en zo opgedeeld in meerdere regels. Kopieer in dergelijke gevallen de volledige koppeling naar de adresregel van je internetbrowser. Doet de link het nog steeds niet, dan kun je contact opnemen met .

  • Help, ik ben m'n wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

   Selecteer boven in de navigatie het punt "Mijn stijl". In het aanmeldingsgedeelte bevindt zich de link "Wachtwoord vergeten". Voer hier het e-mailadres in, waarmee je je bij ons geregistreerd hebt. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met een koppeling waarmee je een nieuw wachtwoord kunt vastleggen. Wanneer je geen e-mail van ons ontvangen hebt, controleer dan je spamfilter. Mocht ook daar geen e-mail van ons te vinden zijn, neem dan contact op het .

  • Waarom kan ik me niet aanmelden?

   Na het registratieproces hebben we je een e-mail met een bevestigingsmail gestuurd. Mocht je nog niet op deze koppeling hebben geklikt, dan is je account bij ons nog niet geactiveerd.

   Wanneer je niet zeker weet of je het juiste wachtwoord hebt gebruikt, kunt je onder "Wachtwoord vergeten" een nieuw wachtwoord vastleggen.
   Ik ben m'n wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

   Mocht ook dat niet helpen, dan kun je contact opnemen met .

  Naar boven

  4.2 Mijn profiel

  • Hoe kan ik mijn profiel wijzigen/aanpassen?

   Wanneer je je onder "Mijn stijl" aangemeld hebt, kun je onder "Instellingen" aan de linkerzijde je profiel en je contactgegevens aanpassen. Als alternatieve methode voor de aanpassing van je profiel kun je ook direct op je profiel gebruiken maken van de "Bewerken"-links.

  • Hoe kan ik mijn profielfoto plaatsen?

   Onder "Instellingen" kun je je profielfoto uploaden.

  • Waarom kan ik mijn profielfoto niet uploaden?

   Dit kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is je foto te groot of is zij opgeslagen in een verkeerd bestandstype. Je kunt alleen foto's tot een grootte van 5 MB en van de bestandstypes JPG, GIF en PNG uploaden.

  • Hoe kan ik mijn vriendinnen uitnodigen voor stylefruits.nl?

   Wanneer je je onder "Mijn stijl" aangemeld hebt, bevindt zich aan de linkerzijde het punt "Vriendin uitnodigen".

  • Hoe kan ik mijn profiel wissen?

   Stuur ons vanaf het e-mailaccount waarmee je bij stylefruits aangemeld bent, een e-mail aan met "Profiel wissen" als onderwerp. We zouden het bijzonder op prijs stellen wanneer je ons de redenen zou willen noemen waarom jij je profiel wilt opheffen!

  Naar boven

 • 4.3 Styleboards

  • Wat zijn styleboards?

   Met behulp van de styleboards kun je je favoriete items en outfits op één plek opslaan. Je kunt zoveel styleboards creëren als je zelf wil, en je kunt zelf het thema van het styleboard bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een styleboard met het thema “party time” creëren, en hier al je lievelings feestjurkjes, -schoenen en –outfits bewaren. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wil, en het helemaal naar jouw inviduele smaak en stijl inrichten!

  • Hoe maak ik een styleboard?

   Kies het item of de outfit die je toe wil voegen, en klik op het hartvormige icoontje er rechtsonder. Er opent zich een menu met al jouw styleboards. Je kunt nu een styleboard selecteren waaraan je wil dat het item wordt toegevoegd. Als je wil, kun je ook gelijk een nieuw styleboard creëren. Typ de naam van het styleboard in het vakje “nieuw styleboard creëren”. Als je klikt op “toevoegen” wordt het item/de outfit aan het styleboard toegevoegd. Je kunt je styleboards bewerken onder het tabblad “mijn stijl” bovenin en dan “mijn styleboards” in het linkermenu. Klik op het styleboard dat je wil aanpassen en klik op de button “aanpassen”. Hier kun je een omslagfoto kiezen en een beschrijving van het styleboard toevoegen.

  Naar boven

 • 5. Hoe kan ik mijn outfit onder de Top Outfits krijgen?


  • Een mooie en goed gecombineerde outfit is natuurlijk het belangrijkste uitgangspunt voor een groot aantal kliks en positieve beoordelingen.
   Het algoritme voor de beoordeling van de populairste outfits heeft betrekking op drie aspecten:

   • Views / aantal keren dat de outfit bekeken is
    Waarom? De community bepaalt met elke klik op een outfit of die de moeite van het bekijken waard is of niet

   • Het gemiddelde van de beoordelingen
    Waarom? De community bepaalt door de beoordeling of de outfit van smaak getuigt.

   • De actualiteit van het modeartikel op het moment van opslaan
    Waarom? Om te vermijden dat oude outfits gewoon "opnieuw gecombineerd" en opnieuw opgeslagen worden.


  Bovendien zijn er nog enkele andere dingen die je kunt doen. De belangrijkste daarvan hebben we hier samengevat:

  Wanneer je een outfit creëert ...

  1. Denk na over een creatieve en onderscheidende outfitnaam

  • Een grappige, aparte en originele outfitnaam valt op en brengt gebruikers ertoe de outfit te bekijken. De outfitnaam dient echter bij je outfit te passen of het thema van je outfit weer te geven. Wanneer je naar ideeën zoekt, kun je bijv. denken aan de gelegenheid waarvoor je de outfit samengesteld hebt, aan de in de outfit aanwezige kleuren en artikelen of misschien aan een ster of trend die jou tot die outfit geïnspireerd heeft.

  • 2. Formuleer een goede en uitvoerige beschrijving voor je outfit.

   Veel gebruikers vinden het leuk, wanneer zij een iets uitvoerigere beschrijving van een outfit kunnen lezen of iets over het idee dat erachter zit. Je kunt bijv. ook de titel toelichten of uitleggen hoe en waar je outfit gedragen zou moeten worden. Bovendien is het een groot voordeel dat outfits met een langere beschrijving beter te vinden is via de zoekfunctie. Dit levert meer views voor de outfit op.

  • 3. Gebruik meerdere steekhoudende trefwoorden

   Wanneer je meerdere relevante trefwoorden voor je outfit aangeeft, kan deze gemakkelijker door de andere gebruiksters worden gevonden. Dit verhoogt eveneens de kans of meer outfit-views en commentaren. Thema’s (bijv. "eerste sollicitatiegesprek"), jaargetijden (bijv. "zomer") of actuele trends (bijv. "boyfriend", "pastel") zijn bijzonder geschikte trefwoorden.  • ...dit kun je ook nog doen...


  • 4. Neem actief deel aan de community

   Actief meedoen aan de community verhoogt je naamsbekendheid en dat zal zich ook uiten in het aantal outfit-views. Wanneer je vaker uitvoerig commentaar levert bij andere outfits, maak je daarmee andere gebruikers op jezelf attent en verhoog je je kansen op beoordelingen, commentaren en nieuwe vriendinnen!

  • 5. Laat de outfit aan je vrienden en vriendinnen op Facebook zien

   Als je een account op Facebook hebt, kun je daar je outfits heel eenvoudig met je vrienden en vriendinnen delen! Klikt daarvoor op de knop "Deel" die je onder elke outfit ziet staan. Hier kun je je outfit "Toevoegen aan Facebook". Voer nu in het nieuw geopende venster nog je beschrijving in bij "Wat ben je aan het doen?" en klik op "Plaatsen" Je outfit staat nu op je Facebookpagina en je vrienden en vriendinnen kunnen hem zien. Wanneer je vrienden de outfit aanklikken, wordt bij stylefruits.nl automatisch het aantal views verhoogd. Je outfit stijgt dan naar een hogere positie in de algemene ranglijst.

  • 6. Presenteer je outfit bij Google+

   Je kunt je outfit natuurlijk ook op je Google+ pagina publiceren. Klik daarvoor heel eenvoudig op "Deel" onder je outfit. Wanneer je vervolgens het pictogram Google+ selecteert, wordt een nieuw venster geopend waarin je de beschrijving van de outfit kunt invoeren. Naarmate meer vrienden je outfit op Google+ zien, neemt het aantal views van de outfit toe!

  • 7. Laat de outfit aan je volgers op Twitter zien

   Je kunt je outfits heel eenvoudig via je Twitter-account aan je vrienden en vriendinnen laten zien. Klik daartoe onder je outfit op Deel en vervolgens op de Tweet-knop. In het nieuw geopende Twitter-venster worden automatisch je bericht en de link naar je outfit geïntegreerd. Klik voor verzending op "Tweeten" om al je volgers over je outfit te informeren en nog meer beoordelingen en outfit-views te verzamelen.

  • 8. Presenteer je outfits op je blog of je homepage

   Heb je een blog of een eigen homepage? Perfect, dan kun de daar je outfit met de embed-code heel eenvoudig invoegen en meer mensen op je outfits attent maken, wat natuurlijk ook het aantal door jou gerealiseerde outfit-views verhoogt!

   De embed-code bereik je met een klik op de knop Deel onder je outfit. Kopieer heel eenvoudig de code en voeg deze in je blogbijdrage in:


   Naar boven

 • 6. Hoe kan mijn outfit bij een wedstrijd winnen?


  • Of een outfit een wedstrijd wint, beslist de community in hoge mate zelf. Veel positieve beoordelingen en commentaren zijn het belangrijkste criterium. Bovendien hebben ook de volgende eigenschappen een belangrijke invloed:

   • Hoe vaak werd een outfit bekeken (views)
   • Relevantie voor het thema van de wedstrijd
   • De outfit moet mooi samengesteld en harmonieus zijn
   • Titel mag niet aanstootgevend etc. zijn
   • Het merendeel van de modeartikelen moet actueel zijn
   • De gebruikersprofielfoto zou een persoonlijk karakter moeten hebben (geen ster of model)

  Naar boven

 • 7. Hoe kan ik mijn outfit wissen?


  Om een eigen outfit te wissen moet je onder "Mijn outfits" de outfit zoeken die je wilt wissen. Je kunt nu op “individueel verwijderen” klikken of je kunt meerdere outfits markeren, door een vinkje in "markeren voor verwijderen" te zetten. Helemaal onder aan de pagina moet je vervolgens op de knop "Gemarkeerde outfits verwijderen" klikken. Je outfits zijn dan meteen gewist. Het kan echter enkele minuten duren tot de outfits vervolgens ook uit je overzichtslijst verdwenen zijn.


  Naar boven


 • 8. Suggesties?


  Jouw mening is belangrijk voor ons - alleen door jouw ideeën en verbeteringssuggesties kan stylefruits.nl zich continu verder ontwikkelen en verbeteren. Stuur een bericht met je vragen en ideeën naar stylia!


  Naar boven


Naar boven