Op kamers?! Hier vind je alle budgettips voor studentenHet zware studentenleven: tips voor als je op kamers gaat

Als student heb je het niet makkelijk: collegegeld, huur van een studentenkamer, afschaffing van de basisbeurs, boeken en natuurlijk nog alle feestjes die je moet bezoeken. Een studentenleven is vaak niet zo goedkoop. Gelukkig kun je heel veel besparen, als je het maar slim aanpakt. Wij hebben, in samenwerking met een aantal vindingrijke bloggers, een aantal tips voor je verzameld. Zo kun je geld besparen, zodat je meer overhoudt voor feestjes, winkelen en alle andere echt belangrijke dingen.

Al deze tips hebben we samengevat in een handig boekje. Het boekje kun je hieronder downloaden, maar we hebben ook een aantal "echte" exemplaren: geprint en ingebonden. Deze verloten we tijdens verschillende winacties.Download hier jouw versie van "Op kamers"

Ben je nog op zoek naar meubels voor jouw huis of kamer? En ben je op zoek naar iets specifieks? Ga dan snel naar een van onze pagina's:


naar de trendpagina studentenkamer; naar de trendpagina vintage en brocante naar de trendpagina pastel at home; naar de trendpagina Scandinavisch naar de trendpagina landelijke stijlWat kun je allemaal in het boekje vinden

design zelf;
washi tape decoratie;
2e hands kleding verkopen en kopen;tien dingen voor €1;witte chocolademousse;oogmasker;DIY kussen;Wasmiddel;
Washi Tape decoratie
Sfeer in je kamer/huis creer je natuurlijk met decoratie. Rosie laat zien hoe je met Washi tape verschillende soorten decoratie maakt. Een er van is niet alleen leuk, maar ook nog super praktisch: ze laat zien hoe je een kleurrijke planner op je muur maakt.

Met dank aan: Rosie van Life by Rosie


Tweedehands kleding kopen en verkopen
Gek op designeritems? Andere dure hobby? Merel laat zien hoe je dit toch kunt bekostigen door online te kopen en te verkopen. Hoe kun je dit nu het beste organiseren? En wat kun je verwachten als je de tweehandsmarkt opgaat?

Met dank aan: Merel van Merely Merel


Tien dingen die je kunt kopen voor €1
Wij Nederlanders zijn gek op koopjes en korting. Gelukkig kun je jezelf heel erg happy maken met verschillende eurokoopjes. Nicole laat je zien welke producten je voor €1 kunt kopen. Zo kun je jezelf af en toe belonen na flink doorblokken (of feesten).

Met dank aan: Nicole van Coco Gold

Recept witte chocolademousse
Nu verwacht je waarschijnlijk een ingewikkeld recept met veel dure ingrediënten. Niets is minder waar! Voor Margot's recept heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Krijg je vriend(inn)en op bezoek? Schotel ze dan die heerlijke toetje voor.

Met dank aan: Margot van My Simply Special.


DIY Oogmasker
Wallen onder je ogen van de hele nacht studeren of feesten? Met Marijke's recept ben je hier snel vanaf. Dit recept voor een oogmasker zorgt ervoor dat jij er weer snel fris en fruitig uitziet. Zo zorg je dat je er fris uitziet voor het volgende feestje.

Met dank aan: Marijke van Project Natural Beauty

DIY kado: zelf een kussen maken
Een leuk en origineel kado voor je vriendin, ouders, opa, oma, of wie dan ook, vinden is niet altijd even makkelijk, vooral als je niet te veel wilt uitgeven. Renate laat je zien hoe je zelf een kussen maakt met een opdruk die jij (of degene aan wie je het kussen geeft), leuk vindt. Zo heb je een origineel en betaalbaar kado!

Met dank aan: Renate van Dat Zit Wel Snor

Zelf wasmiddel maken: voor maar €0,15 per liter
Er zijn van die producten die niet zo goedkoop zijn, maar die je toch echt nodig hebt. Wasmiddel is een van die producten. Laat je dit nu heel makkelijk zelf kunnen maken voor slechts 15ct per liter! En dat met slechts een paar ingrediënten die je gewoon bij de supermarkt kunt krijgen.

Met dank aan: Rosie van Life by RosieNatuurlijk was dit het niet, in het boek je kun je nog veel meer informatie vinden. Benieuwd geworden? Download het dan snel of doe mee aan een van de winacties!


Naar boven